Är programmet rätt för dig?

Julia, student.

Möt en student på programmet

Namn: Julia Viro
Från: Helsingfors

Jag har alltid varit intresserad av olika språk och att kunna flera språk.

Varför valde du den här utbildningen och vad läste du innan?
– Jag har läst nordiska språk vid Helsingfors universitet med lite nordiska grannspråk och samiska som biämnen. Jag har alltid varit intresserad av olika språk och att kunna flera språk. Eftersom jag har finska som modersmål och har läst nordiska språk förut kändes inriktning flerspråkighet och svenska som andraspråk som ett naturligt val. Alla kurser som jag ändå hade valt som valfria kurser i inriktning svenska och nordiska språk var redan obligatoriska kurser i denna inriktning. Nu kommer min examen motsvara bättre det som jag har läst.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Den akademiska känslan! Studenter som är intresserade av lära sig om det som de studerar och lärare som är engagerade och passionerade av sitt ämne.

Vad är mest utmanande?
– Det mest utmanande har varit att planera hur jag tillbringar min tid – men så brukar det alltid vara med mycket självstudier. Men nu har jag gjort en veckolista för varje kurs så att jag ser vad som måste göras och vilka deadlines jag har varje vecka.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Sök! Särskilt om du har något annat modersmål eller pratar flera språk (och det gör vi typ alla). Du kan lära dig någonting nytt om dig själv och det samhälle vi lever i.

Tre snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Nationspubar! Billig öl med kompisar (och kanske lite billig mat) är det bästa jag vet.

Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Galet nog är det ärtsoppa på torsdag! Om man vill få det gratis får man ta på sig en högtidsdräkt.

Var finns den bästa studieplatsen?
– Definitivt Karin Boye-biblioteks tysta läsrum! Ett tyst rum med mycket naturligt ljus gör det till den bästa studieplatsen. Utan att glömma masterrummet som är tillgängligt för alla masterstudenter i svenska.

Våren 2022.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin