Är programmet rätt för dig?

Jabbar, student.

Möt en student på programmet

Namn: Jabbar Seek
Från: Stockholm

 Det som hjälpt mest är att engagera mig under föreläsningar och diskutera med läraren och studiegruppen om oklarheter jag har.

Varför valde du den här utbildningen?
– Jag har alltid varit intresserad av kemi och biologi sedan barndomen, och i farmaci sammankopplas dessa ämnesområden. Att förstå hur man bereder läkemedel som lindrar smärta och olika sjukdomstillstånd hos lidande människor är det bästa sättet att tillämpa mina intressen.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Det bästa för mig är den vänliga atmosfären som uppmuntrar mig att ställa frågor och diskutera med föreläsaren på ett konstruktivt sätt. Dessutom har jag skaffat mig många roliga vänner på universitetet.

Vad är mest utmanande?
– Enligt mig var det plugget inför stora tentamina då det är mycket som man lär sig varje kurs, men med hjälp av mina kompisar på programmet kunde jag redan tidigt bygga en studiegrupp som funkar utmärkt. Det som hjälpt mest är att engagera mig under föreläsningar och diskutera med läraren och studiegruppen om oklarheter jag har. Och sen koppla den nya informationen till det jag redan kan. Jag tog även hjälp av resurser som finns på universitetets hemsida om studieteknik för egen inlärning eftersom jag hade en paus i mitt studieliv innan jag började på programmet.

Berätta om studentlivet!
– Uppsala universitet har det bästa studentlivet, man träffar roliga och intressant folk från olika bakgrunder. Nationerna ger UU en unik smak på studentlivet!

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Jag ska lära mig hur tabletter tillverkas, lämna in en labbrapport och käka middag hos familjen i Stockholm.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Att utbilda mig och förbereda mina kunskaper för framtidens studier samt få så mycket praktisk erfarenhet som möjligt inom det farmaceutiska. Jag planerar att fortsätta med ett masterprogram i biologiska läkemedel.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Om du gillar kemi och biologi och är intresserad att lära dig mer om hur läkemedel tillverkas och fungerar så tveka inte att kontakta studievägledaren eller alumner! Det var till hjälp för mig när jag skulle välja program.

Tre snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Gamla Uppsala en solig dag på sommaren!

Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Flogstavrålet är väldigt unikt.

Var finns den bästa studieplatsen?
– BMC-biblioteket är definitionen av tystnad.

Våren 2023.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin