Studievägledning och karriärvägledning

Funderingar om framtiden? Vägledaren erbjuder dig samtal och stöd före och under dina studier och när du är på väg ut på arbetsmarknaden.

Du kan vända dig till Uppsala universitets centrala studie- och karriärvägledning för generell vägledning eller till en vägledare på en institution som är specialiserad inom institutionens ämnen och program.

Oavsett vilka frågor du har är vägledaren en professionell samtalspartner vars uppgift är att hjälpa dig vidare. Ett vägledningssamtal kan beröra många av livets områden. Vägledaren har tystnadsplikt om sådant som rör dina personliga förhållanden.

Studievägledarna Maria och Mikaels tips till dig som ska välja utbildning.

Central studie- och karriärvägledning

De centrala vägledarna hjälper dig hitta att rätt bland alla våra utbildningar och strukturera dina möjligheter så att du kan göra ett medvetet val och planera din karriär. Du kan träffa en vägledare för ett samtal under drop-in-tiderna eller på en bokad tid på plats. Du kan också boka ett samtal som hålls via e-mötesverktyget Zoom, på telefon eller under en ”walk and talk”. Ett walk and talk-samtal är ett samtal som sker under en promenad i centrala Uppsala.

Är du student på Gotland? Läs mer om studievägledningen på Campus Gotland.

Boka en tid för samtal

Bokningsbara tider för samtal via zoom och telefon publiceras varje vardag och en vecka framåt. Det är högt tryck på tider och hittar du ingen ledig, försök igen senare.

Boka en tid för samtal

Digitala drop-in-samtal

Måndagar 10.30–11.30. Drop-in-samtalen sker via Zoom. När du ansluter hamnar du först i ett väntrum, när det blir din tur får du träffa en vägledare. Samtalet är kort och passar bäst för begränsade frågor.

Till drop-in på Zoom


Kontakt och besöksadress

studentservice@uu.se
Segerstedthuset, Dag Hammarskjölds väg 7, Uppsala (karta) (även ingång från von Kraemers allé)

Studievägledning för ämnen och program

Har du frågor kring ett specifikt program eller ämne? Vänd dig då till institutionens vägledare. Kontaktuppgifter hittar du under respektive program och ämne. Sök fram den utbildning du är intresserad av genom att först välja ämnesområde:

På väg ut i arbetslivet?

Är du student och börjar bli klar med dina studier? Våra karriärvägledare hjälper studenter och doktorander på väg ut i arbetslivet med vägledningssamtal, CV-handledning, feedback på anställningsbrev och en mängd karriäraktiviteter.

Senast uppdaterad: 2023-03-15