Sensorisk analysteknik och produktutveckling
15 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK035
Det finns en senare version av litteraturlistan.
Kurslitteratur
- Bryman, Alan; Nilsson, Björn, Samhällsvetenskapliga metoder, 1. uppl., Malmö, Liber ekonomi, 2002
- Ellekjaer, M R; Ilseng, M A; Naes, T, A case study of the use of experimental design and multivariate analysis in product improvement, Ingår i: Food quality and preference., vol. 7, nr. 1, 1996, s. 29–36
- Fuller, Gordon W., New food product development: from concept to marketplace, 2. ed., Boca Raton, Fla., CRC, cop. 2005
- Lawless, Harry T, Sensory evaluation of food: principles and practices, New York, Kluwer Academic/Plenum Publishers, 1999 (Sidorna 1–138, 341–400, 430–514 och 647–731.)
- Jonsson, Lena m.fl., Livsmedelsvetenskap, 1 uppl., Studentlitteratur, 2007
- Meilgaard, Morten C.; Civille, Gail Vance; Carr, B. Thomas, Sensory evaluation techniques, 4. ed., Boca Raton, Fla., CRC ;a London :b Taylor & Francis [distributor], 2007 (Sid 1–104 och 173–309.)
- Berg, Egel Weie; Sensorisk studiegruppe, Sensorisk analyse: [bedømmelse av naeringsmidler]., 2. utg., Oslo, Universitetsforl., 1997 (Sid 133–208.)
Kursplan
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2021
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2018
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2016
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010, version 3
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010, version 1