Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Vad tycker Jasper och Sofiya om kandidatprogrammet i speldesign och grafik? Vad får man prova på och varför ska man söka programmet?

Sofiya och Pim, studenter.

Möt studenter på programmet

Namn: Sofiya Nilsson från Sverige, Pim Hopstaken från Nederländerna

Jag älskar verkligen lugnet i Visby. Det är den perfekta platsen att studera på – Pim

Hur valde ni programmet?
Pim – Jag har alltid älskat att spela spel. Så jag letade efter ett universitetsprogram som verkade roligt och något som skulle hålla mig intresserad under tre år. Det här programmet stack ut för mig på grund av det breda utbud av ämnen du får, och det faktum att alla verkade roliga att lära sig om.

Sofiya – När jag undersökte olika program som hade 3D-kurser, speldesign och grafik kom Uppsala universitet upp som ett av alternativen som såg intressanta ut. Jag insåg att programmet hade många intressanta kurser, som jag skulle tycka vara kul att läsa. Jag tänkte inte plugga speldesign från början, men när jag ser tillbaka var det ett bra val att göra. Jag har utmanats kreativt och fått massor av erfarenhet.

Vad är det bästa med att studera vid Uppsala universitet?
Sofiya - Det bästa är studieutrymmena som vi får använda, för att studera, ha möten eller bara spendera tid med vänner och spela kortspel eller brädspel.

Pim – För mig är det faktumet att Campus Gotland ligger så fint. Jag älskar verkligen lugnet i Visby. Det är den perfekta platsen att studera på. Jag älskar också den interaktion vi har med lärare och personal.

Vad är tre saker i kalendern den här veckan?
Pim - Den här veckan har jag föreläsningar i mitt biämne grafik två gånger och föreläsning i mitt huvudämne speldesign två gånger. Sen i helgen ska jag gå ut med mina vänner eller kanske bara hänga hemma och avsluta några uppgifter.

Beskriv studentlivet!
Sofiya - Studentlivet i Visby är mycket mysigare än i andra studentstäder. Du och dina vänner kanske har ett par ställen som ni brukar umgås på och ni lär känna många nya människor från både ert program och från andra, vilket gör att det känns som att ni är en del av ett litet samhälle.

Pim – Studentlivet är fantastiskt här. Vi har en studentkår med bar. Det bästa de anordnade var nog ”Lamningen”, där nya studenter får en introduktion till studentlivet på Gotland.

Var är det bästa stället att studera?
Sofiya - För mig, som speldesign-student, är det bästa stället att studera förmodligen G-huset på campus. Det har några riktigt fina rum med stora bord där du kan lägga dina saker och stanna så länge du behöver.

Hösten 2022.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin