Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Vad tycker Gabriel och Yin om kandidatprogrammet i speldesign och programmering? Vad får man prova på och varför ska man söka ett program på Gotland?

Emelie, student.

Möt en student på programmet

Namn: Emelie Legnefur
Från: Sverige

Jag hoppas att bli programmeringsledare av något slag, kanske hos en större spelutvecklare.

Vad är det bästa med att studera vid Uppsala universitet?
– De erbjuder en hel del kurser, vilket definitivt har hjälpt mig att bredda mina kunskaper i mina favoritämnen men också fått mig att upptäcka nya saker. Lärarna brinner också för sina ämnen så jag känner att jag blir väldigt investerad i mina kurser med massor av inspiration från lärarna. Jag var ny till kodning, men genom handledning har jag växt mycket och känner att jag går framåt i mina studier väldigt snabbt.

Kommer du ihåg ditt första intryck av Visby?
– Som många andra tyckte jag att allt var väldigt pittoreskt och mysigt, speciellt under hösten när jag först kom hit. Eftersom jag är från en storstad märkte jag hur Visby är mycket lugnare och att allt går i ett långsammare tempo, vilket är något jag har börjat njuta av och alltid längtar tillbaka till när jag är borta

Vilka är tre saker i din kalender den här veckan?
– Jag och mitt team förbereder oss för att visa upp vårt spel som vi har utvecklat för Gotland Game Conference. Så jag måste fixa buggar och färdigställa spelet i början av veckan. På onsdag kväll kommer vårt team att samlas för att förbereda t-shirts att ha på oss under konferensen, laga middag och ha kul. Vi har haft regelbundna träffar under utvecklingen av spelet som ett sätt att fira vårt arbete, och den här gången kommer vi att kombinera det med några sista fixar för eventet. Sedan på fredag ​​och helgen kommer vi att visa upp vårt spel!

Beskriv studentlivet!
– Jag känner att jag har hittat några fantastiska vänner som jag både kan plugga med och umgås med utanför föreläsningarna. När vi studerar vistas vi vanligtvis runt campus i mindre grupper. Det kan bli ganska sent ibland men det är väldigt skönt att inte vara ensam hela tiden när man pluggar och vi går ofta ut och äter efteråt. På fritiden gör vi allt från spelkvällar till att gå ut på barer eller bara umgås. När Rindi (studentkåren) har öppet eller har planerat någon typ av aktivitet så åker vi dit också, de hade en väldigt rolig halloweenfest förra året som har varit en av mina favoritkvällar.

Tre snabba frågor:
Vilket är ditt favoritställe i Visby?
– Strandpromenaden, som ligger nära campus. Jag går alltid förbi den när jag är ute på promenader.

Var ser du dig själv om fem år?
– Jag vill fortsätta lära mig om så mycket programmering som möjligt. Jag kommer förmodligen att ta några kurser i andra programmeringsspråk och AI då jag tycker det är väldigt intressant. Jag hoppas att bli programmeringsledare av något slag, kanske hos en större spelutvecklare.

Var är det bästa stället att studera?
– På övervåningen i campuscafeterian, på eftermiddagen, där är det rymligt men också tyst.

Hösten 2022.

Kontakt

  • För frågor om programmet, kontakta studievägledningen, Campus Gotland:
  • studievagledning-cg@uu.se
  • För frågor frågor om antagning eller registrering, kontakta Studentservice, Campus Gotland:

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin