Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Vad tycker Florian och Bogdan om kandidatprogrammet i speldesign och projektledning? Vad får man prova på, vad är "lamning" och varför ska man söka ett program på Gotland?

Clara och Brian, studenter.

Möt två studenter på programmet

Clara Lüty, från Tyskland och Brian Luai Barikhan, från Syrien.

För att ha en egen studio och skapa meningsfulla spel vill jag lära mig om vad som gör ett spel bra, hur man arbetar effektivt i ett team och om branschen.

Hur valde ni det här programmet?
Brian – Jag var intresserad av att hitta ett program som hjälper mig att utforska min passion för spel. Jag tyckte att speldesign och projektledning passade mig bra, eftersom jag tror jag är en bra team-leader.

Clara – Jag gjorde en kort praktik på en Malmöbaserad speldesignstudio 2019. Jag var intresserad av speldesign, och det här programmet gav mig den sista push jag behövde för att engagera mig och lära mig mer om branschen.

Vad är det bästa med att studera vid Uppsala universitet?
Clara – På samma sätt som man arbetar i ett riktigt speldesignföretag kan vi studenter bestämma när och var vi ska arbeta och träffas under ett spelprojekt. Det gör att vi kan förbättra våra förmågor inom organisering och kommunikation. Lärarna är mer som assistenter snarare än strikta chefer som talar om för oss vad vi ska göra.

Varför har ni valt att studera?
Brian – Jag vill plugga så att jag kan ta de idéer jag har haft i flera år och göra om dem till verklighet. Efter det här programmet vill jag jobba inom spelutvecklingsbranschen och så småningom starta min egen studio.

Clara – Mitt slutmål är att ha en egen spelstudio och skapa berättelsedrivna spel som folk kommer ihåg. Jag vill jobba med kreativa människor och ha en slutprodukt som man kan vara stolt över. För att ha en egen studio och skapa meningsfulla spel vill jag lära mig om vad som gör ett spel bra, hur man arbetar effektivt i ett team och om branschen.

Kommer ni ihåg era första intryck av Visby?
Clara – Visby ser ut som en vacker Harry Potter-film. Det var mitt första intryck när jag gick genom alla gränder och parker. Vissa säger kanske att det är som att gå tillbaka i tiden och se hur städer såg ut för hundratals år sedan. För mig väckte Visby min nyfikenhet och jag ville bara utforska varenda liten gränd.

Vilka är era bästa upplevelser hittills?
Brian – Studentlivet är en av de bästa delarna av att studera det här programmet. Du får träffa människor som alla brinner för olika aspekter av spelutveckling. En av mina största upplevelser hittills är att vinna pris på Gotland Game Conference. Universitetet är värd för konferensen och att vinna blev en perfekt belöning för vårt hårda arbete Konferensen hjälpte också studenterna att komma närmare branschen genom att hjälpa oss att skapa en portfölj och visa våra spel för personer från företag.

Två snabba frågor:
Favoritställen på Gotland?
Clara – Bibliotekets café.

Brian – G-byggnaden på campus. Det är det perfekta stället att umgås med dina klasskamrater och plugga.

Bästa stället att studera?
Brian – B- och G-byggnaderna på campus, eller Almedalsbiblioteket.

Clara – På stranden bredvid universitetet.

Hösten 2022

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin