Är programmet rätt för dig?

Nivetha, student.

Möt en student på programmet

Namn: Nivetha Dayanidhi
Från: Indien

Uppsala universitet är en plats för innovation och forskning. Alla mina dolda kreativa idéer kom ur mig efter att jag började på Uppsala universitet.

Hur valde du ditt program?
– Jag ville studera och forska i läkemedelsutveckling och forskning, där biologiska läkemedel är en del av det. Det är just nu den mest uppåtgående terapiformen inom läkemedelsindustrin.

– Jag vill bli forskare inom biologiska läkemedel för epilepsi. Jag planerar att doktorera efter min master och fortsätta min forskning inom biologi.

Vad är speciellt med ditt program?
– Inom programmet studerar du vacciner, antikroppar och hormonbehandlingar. Det är vad nuvarande och framtida hälso- och sjukvård behöver, riktad terapi med färre biverkningar.

Vad är det bästa med att studera vid Uppsala universitet?
– Uppsala universitet har unika och framåtsträvande utbildningar. Det är en plats för innovation och forskning. Alla mina dolda kreativa idéer kom ur mig efter att jag började på Uppsala universitet. Uppsala universitet lärde mig också att lyssna på föreläsningar inte är det enda sättet att studera. Grupparbeten, inlämningsuppgifter och presentationer hjälper också till att få kunskap.

– Grupparbete och presentationer är den bästa delen av att studera, tillsammans med mycket forskning om biologi. Jag känner att jag har fått så mycket mer kunskap efter att ha kommit hit. Jag fick många vänner från olika länder från grupparbetet.

Nämn några saker du gör den här veckan!
– Det finns grupparbeten för en teoretisk labbpresentation, och gästföreläsare från industrier.

Två snabba frågor:
Vilket är ditt favoritställe i Uppsala?
– V-dala nation, en mycket händelserik plats.

Var ser du dig själv om fem år?
– Som forskare med post-doc.

Våren 2023.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin