Är programmet rätt för dig?

Röster om programmet

Träffa Md Zubayer som läser masterprogrammet i datavetenskap. Vad gjorde han innan programmet och hur ser studentlivet ut i Uppsala?

Mahtab, student.

Möt en student på programmet

Namn: Mahtab Mirhaj
Från: Iran

Jag har alltid fängslats av kraften i datavetenskap och dess potential att göra en meningsfull inverkan på människors liv.

Varför valde du den här utbildningen?
– Jag valde datavetenskapsprogrammet vid Uppsala universitet eftersom det var ett naturligt val för min bakgrund inom datateknik och passade mina intressen inom datavetenskap och medicinsk vetenskap. Dessutom gav Uppsalas starka rykte inom biovetenskap en spännande möjlighet att överbrygga klyftan mellan teknik och sjukvård, vilket gjorde det till det perfekta valet.

Vad är det bästa med att studera vid Uppsala universitet?
– Det bästa med att studera vid Uppsala universitet är kombinationen av dess toppstatus med enastående fakulteter, vilket ger en utbildning i världsklass. Dessutom säkerställer de omfattande stödtjänsterna för studenter en smidig och berikande akademisk resa. Närvaron av studentnationer, som är som klubbar som främjar vänskap och nöje, ger dessutom en livlig och social dimension till universitetsupplevelsen.

Nämn tre saker du ska göra den här veckan!
– Förbereda inför tenta, åka till Norrlands nation, förbereda inför tenta...

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Min anledning till att studera är att bli datavetare inom hälso- och sjukvård. Jag har alltid fängslats av kraften i datavetenskap och dess potential att göra en meningsfull inverkan på människors liv. Mitt slutmål är att använda datadrivna insikter för att bidra till att förbättra sjukvården och i slutändan öka välbefinnandet hos individer och samhällen.

Berätta om studentlivet!
– I början var det väldigt svårt för mig att hantera allt: laga mat, plugga, tvätta. Nu är jag besatt av studentlivet! Det är som en ny resa. Den bästa upplevelsen för mig var att se norrsken.

Två snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Just nu är det Norrlands nation och omgivningarna runt ån och Vaksalagatan. Mycket aktivitet och vackra platser.

Var finns den bästa studieplatsen?
– För mig är två platser de bästa: biblioteket på Ekonomikum och studierummen på Ångström.

Hösten 2023

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin