Är programmet rätt för dig?

Joel, student.

Möt en student på programmet

Namn: Joel Samuelsson
Från: Göteborg

Det märks att Uppsala har ett renommerat universitet med ett brett kontaktnät ute i arbetslivet.

Varför valde du den här utbildningen och vad läste du innan?
– Jag sökte mig till den här utbildningen för att bredda mina kunskaper inom ämnet marknadsföring, stärka mitt CV, samt att få se en ny stad. Innan jag började i Uppsala så läste jag nämligen en ekonomikandidat på Lunds universitet, och därefter ett år av fristående kurser inom andra ämnen som intresserar mig.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Det jag tycker har varit bäst med att plugga på Uppsala universitet har varit möjligheterna att få komma i kontakt med näringslivet. Vi har i vissa kurser haft projekt med stora företag som Unilever och L’Oréal, där vi fått applicera och använda våra teoretiska kunskaper på verkliga, praktiska case. Det märks att Uppsala har ett renommerat universitet med ett brett kontaktnät ute i arbetslivet.

Vad är mest utmanande?
– Det som jag har tyckt varit mest utmanande har varit att på kort tid ta till sig an all den litteratur som krävdes i varje kurs. Lösningen var att man lärde sig strukturera sina studier, samt lära sig egna knep för hur man själv bäst skummar igenom flera artiklar på kort tid, och sen även tack vare gott samarbete med klasskompisar. Vi satt ofta och tillsammans sammanställde och gick igenom artiklar för att hjälpas åt att tolka och analysera. Detta gav oss också flera olika perspektiv och infallsvinklar på problemen.

Berätta om studentlivet!
– Jag är och har varit aktiv under alla mina terminer som student (både i Lund och i Uppsala) och det är eftersom jag tycker studentlivet är så otroligt kul och givande på så många sätt! Man får vara med och göra så himla mycket roliga grejer, man får vänner för livet, och man får med sig många nyttiga erfarenheter som inte går att lära sig vid en skolbänk. Jag tror därmed att det både förgyller studentlivet samt ger än fördelar när man ska ut i arbetslivet, så som i form av ett brett kontaktnät och praktiska erfarenheter.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Mitt mål med den här utbildningen är att samla på mig ännu mera kunskap och erfarenhet inom företagande i allmänhet och marknadsföring i synnerhet. Något som förhoppningsvis kommer stärka min konkurrenskraft när jag ska börja söka jobb. Det är något som den tredje terminen definitivt har hjälpt till med, då jag fick möjligheten att göra ett väldigt givande internship.

Vad vill du ge för råd och tips till en person som funderar på att söka den här utbildningen?
– Först och främst att Uppsala är en otroligt kul stad att plugga i! Det är en mysig stad med bra utbildning och ett kul studentliv! Men något man måste vara beredd på är att det är ett helt annat tempo på en masternivå. Med det sagt vill jag tipsa om att strukturera sina dagar för när man ska sitta och plugga och hur man ska fördela tiden mellan sina olika projekt. I många kurser så har man nämligen flera projekt parallellt, vilket då kräver god planering och strukturering. Gör man det rätt så får man både tid över att kunna njuta av studentlivet och kanske även jobba vid sidan av studierna.

Tre snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– För en som kommer från västkusten så är Fyrisån det närmsta havsutsikt jag kommer.

Vilken är den bästa studenttraditionen vid Uppsala universitet?
– Valborgshelgen!

Var finns den bästa studieplatsen?
– Det är absolut det mörka rummet på eko. Speciellt när brasan är tänd! Men många timmar har också spenderats inne i tystarummet på Campus Gamla torget.

Hösten 2021

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin