Är programmet rätt för dig?

Nicolle, student.

Möt en student på programmet

Namn: Nicolle Contreras Alejo
Från: Colombia

Mitt mål är att kunna arbeta inom ett specifikt område - att tillhandahålla tillförlitlig och prisvärd energi, alltid med hjälp av förnybara källor och genom att konsekvent minska miljöpåverkan.

Varför valde du den här utbildningen?
– När jag skulle välja masterprogram började jag med att analysera länder som inte bara erbjuder en akademisk utbildning utan också en berikande livserfarenhet. Sedan undersökte jag olika internationella rankningar för att hitta ett universitet som passar mina långsiktiga karriärsmål. Slutligen diskuterade jag mitt beslut med mina kollegor.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Uppsala universitet är ett internationellt universitet som ger en fantastisk möjlighet att få kontakt med människor med olika bakgrund. Att vara student här ger möjlighet till personlig och professionell utveckling, liksom chansen att delta i olika kulturella aktiviteter, vilket ytterligare berikar den totala upplevelsen.

Minns du ditt första intryck av Uppsala? Berätta gärna för oss!
– När jag kom till Uppsala var vädret soligt och staden såg levande ut med färgglada omgivningar och en ljus himmel. Jag minns att jag tänkte att vilken vacker stad det var. Överflödet av blommor överraskade mig, och jag var förvånad över hur ån kunde vara så vacker med sina blommande blommor och livfulla färger.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Den här veckan kommer jag att gå på lektion, vandra med en grupp vänner och gå på min svenskalektion.

Vad är din bästa erfarenhet hittills?
– Min bästa upplevelse har varit möjligheten att träffa goda vänner under mitt masterprogram, att dela gemensamma mål i studierna, hobbys och fritidsaktiviteter, samt att ge mig ut på olika äventyr, som att åka till ett läger nära Kiruna.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– Jag bestämde mig för att studera för att få mer teknisk kompetens. Mitt mål är att kunna arbeta inom ett specifikt område - att tillhandahålla tillförlitlig och prisvärd energi, alltid med hjälp av förnybara källor och genom att konsekvent minska miljöpåverkan. Därför vill jag bosätta mig i områden där jag kan bidra till en positiv förändring.

Tre snabba frågor
Vilken är din favoritplats i Uppsala?
– Hörnet som ligger i korsningen mellan S:t Olofsgatan och Östra Ågatan.

Var ser du dig själv om fem år?
– Jag ser mig själv arbeta med multidisciplinära team på ett företag som specialiserar sig på projekt relaterade till planering och implementering av förnybara energikällor. Det kan handla om att integrera sådana källor i befintliga elsystem, både i städer och på landsbygden, särskilt i isolerade områden.

Var är det bäst att plugga?
– Första våningen i Hus 10 på Ångströmlaboratoriets campus.

Våren 2024.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin