Är programmet rätt för dig?

Röster om utbildningen

Lorena, student.

Lorena Sánchez Melgar, student från Mexiko

Det bästa med universitetet är expertisen hos professorerna som undervisar i kurserna och den internationella studentmiljön som du exponeras för.

Varför valde du den här utbildningen?
– Jag valde att studera bio- och nanomaterial eftersom programmet är unikt med de tvärvetenskapliga teamen som ger en omfattande gemenskap för att skapa effektiva och målinriktade lösningar. Programmet är också banbrytande inom samarbete mellan akademi, industri och klinik – det vill jag vara en del av.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Expertisen hos professorerna som undervisar i kurserna och den internationella studentmiljön som du exponeras för.

Minns du ditt första intryck av Uppsala? Berätta gärna för oss!
– Jag minns att jag tänkte "Det här är en vacker och pittoresk stad".

Berätta om studentlivet!
– Mitt studentliv går ut på att vara upptagen med antingen lektioner och studier, eller med hushållssysslor.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Storhandla, brädspelskvällar med mina vänner och fika med min pojkvän.

Två snabba frågor
Favoritplats i din studentstad?
– Gotlandsparken.

Var finns den bästa studieplatsen?
– Carolina Rediviva-biblioteket, plan 6.

Våren 2024.

Diego, student.

Diego Roesch, student från Guatemala

För mig är det inlärningsprocessen som ger mig drivkraft, och att sedan använda det jag har lärt mig för att sätta min prägel på tillvaron. Mitt mål är att påverka samhället genom vetenskap

Varför valde du den här utbildningen?
– Efter min kandidatexamen fokuserades mitt intresse på det kemiska perspektivet av material i kombination med biokemi. Detta ledde mig till Uppsala universitets masterprogram inom Bio- och nanomaterial, som till skillnad från de flesta andra program omfattade både nanomaterial och biomaterial, vilket passade perfekt med mina dubbla intressen.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
– Uppsala universitet är inte bara ett gammalt universitet med hög prestige, det omfamnar dig och tillhandahåller ett stort nätverk och skyddsnät för dig att använda dig av. Jag skulle säga: de täcker ryggen på dig!

Minns du ditt första intryck av Uppsala? Berätta gärna för oss!
– Första gången jag kom till Uppsala blev jag förvånad över hur pittoreskt det var, och domkyrkan var hisnande. Jag trodde att det var en lugn stad med ett långsamt livstempo, men jag hade fel. Mellan studier, studentnationer och utforskande av staden blev det långsamma tempot ett snabbt.

Berätta om studentlivet!
– Uppsala studentliv är unikt. Mellan att studera hårt för dina kurser kan du också njuta av nationerna, som erbjuder en rolig plats att träffa nya vänner till ett överkomligt pris. Min bästa upplevelse hittills har varit att se forsränningen under Valborg förra våren. Det är ett evenemang du inte får missa och det är fantastiskt att se så många människor i Uppsala på en och samma dag.

Vad är tre saker som du ska göra denna vecka?
– Låt oss se, den här veckan kommer jag att arbeta med min avhandling på laboratoriet, gå till gymmet, och – naturligtvis – fika med vänner.

Vad är ditt mål med utbildningen?
– För mig är det inlärningsprocessen som ger mig drivkraft, och att sedan använda det jag har lärt mig för att sätta min prägel på tillvaron. Därför skulle jag säga att mitt mål är att påverka samhället genom vetenskap. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska göra det genom en banbrytande upptäckt inom forskning som akademisk forskare eller genom en uppfinning inom industrin, särskilt eftersom jag är intresserad av medicinska vetenskaper för min framtida utveckling.

Tre snabba frågor
Vilken är din favoritplats i Uppsala?
– Jag skulle säga att det måste vara sjön Ekoln, det är en så trevlig plats att tillbringa dagen på och njuta av naturen.

Var ser du dig själv om fem år?
– Jag har tagit min doktorsexamen här i Sverige!

Var är det bästa stället att studera på?
– För mig som älskar bibliotek är det Carolina Rediviva, eftersom det är en så bra miljö att studera i.

Våren 2024.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin