Kemin i köket
7,5 hp
Kurs, Grundnivå, 1KB306
Våren 2024 Våren 2024, Uppsala, 50 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 50 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Kväll
- Studieperiod
- 22 januari 2024–31 mars 2024
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Grundläggande behörighet och Kemi 2 eller en grundkurs i kemi om minst 5 hp
- Urval
-
Betyg (66 %) - Högskoleprov (34 %)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Anmälningsavgift: 900 kr
- Studieavgift, första inbetalningen: 16 250 kr
- Studieavgift, totalt: 16 250 kr
- Sista anmälningsdag
- 16 oktober 2023
- Anmälningskod
- UU-66570
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 27 december 2023–21 januari 2024
- Information om registrering.
Om kursen
Kursen förklarar egenskaperna hos de många system och processer vi kommer i kontakt med i köket. Speciellt diskuteras olika typer av kolloidala och makromolekylära system såsom emulsioner, skum och geler. Som illustration behandlas mjölkprodukter, såser, glass, choklad samt rengöringsmedel och materialegenskaper hos köksprodukter.
Litteraturlista
Litteraturlista saknas.
Kontakt
- Kursexpeditionen för kemi
- kursexp@kemi.uu.se
- 018-471 37 10, 018-471 37 11