Fördjupad läkemedelskommunikation: teori och praktik
Kurs, Avancerad nivå, 3FS015
Våren 2025 Våren 2025, Uppsala, 100 %, Distans, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Distans
- Antal obligatoriska träffar på campus
- 4
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 20 januari 2025–20 februari 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
150 hp inom farmaceutisk vetenskap, medicinsk vetenskap och/eller vårdvetenskap/omvårdnad.
- Urval
-
Högskolepoäng (max 285 hp)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 18 125 kr
- Studieavgift, totalt: 18 125 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 oktober 2024
- Anmälningskod
- UU-89301
För dig som är antagen eller reserv
Om kursen
I en värld där yrkesroller ständigt utvecklas och det interprofessionella samarbetet blir allt viktigare, ställs det ökade och nyskapande krav på vår kommunikationskompetens. Kommunikation mellan läkemedelsanvändaren och hälso- och sjukvårdspersonal kring läkemedel är centralt för många av yrkesrollerna inom hälso- och sjukvården samt öppenvårdsapotek.
Under kursen som består av fyra moduler (patientperspektivet vid läkemedelsanvändning, yrkesverksammas perspektiv vid kommunikation kring läkemedel, praktisk träning samt aktuell forskning kring läkemedelskommunikation) sker en fördjupning kring teori och färdigheter i kommunikation inom läkemedelsområdet. Användarperspektivet är centralt i kursen för att skapa en djupare förståelse för läkemedelsanvändarens upplevelser och känslor samt beslut kring att använda läkemedel.
Vidare diskuteras hur yrkesutövarens tankar, känslor och förförståelse i relation till kommunikation och bemötande inom vården kan påverka kommunikationen, samt hur olika verktyg och strategier kan användas för att kunna hantera dessa.
Distanskursens upplägg: Kursen ges som en distanskurs där undervisningen sker digitalt genom inspelade föreläsningar, föreläsningar via Zoom och egen inläsning av kurslitteratur. Schemalagd undervisning som förekommer sker under dagtid. Kursstarten är obligatorisk och genomförs under två dagar på plats i Uppsala. Utöver kursstarten förekommer två ytterligare dagar på plats i Uppsala där kommunikationsträning genomförs. Dessa är förlagda i mitten av kursen. Kursens övriga obligatoriska moment och examinationer genomförs på distans. Tillgång till dator med internetuppkoppling, kamera, ljud och mikrofon kvävs för att genomföra kursen.
Kontakt
- Charlotta Heijkenskjöld
- charlotta.heijkenskjold@farmaci.uu.se
- 018-471 43 69