Är programmet rätt för dig?

Samia, student.

Möt en student på programmet

Namn: Samia Mahmoud Ibrahim Mohamed
Från: Sudan

När jag såg bredden på kurserna inom programmet så visste jag att det var en bra väg in både för en karriär inom akademin och de internationella bolagen.

Varför valde du den här utbildningen?
Jag fick ett intresse för forskning och läkemedelsutveckling när jag jobbade inom industrin i Sudan. Jag hittade masterprogrammet i läkemedelsutveckling och när jag såg bredden på kurserna inom programmet så visste jag att det var en bra väg in både för en karriär inom akademin och de internationella bolagen.

Vad är det bästa med att plugga vid Uppsala universitet?
Det bästa med att plugga vid Uppsala universitet är just att det är en forskningsmiljö i världsklass, med aktuell kunskap och expertis. Undervisningsmiljön uppmanar studenter att tänka individuellt och kreativt. Det gör att studenterna får med sig kritiskt tänkande, och förmågan att utveckla sina idéer, det gör att studenterna blir mer förberedda inför sina framtida karriärer.

Vad är ditt mål med utbildningen?
Jag brinner verkligen för forskning och läkemedelsutveckling, och jag tror att den teoretiska och praktiska kunskap jag får med mig från Uppsala universitet kommer öppna dörrar inom både den akademiska sfären och en karriär inom läkemedelsindustrin. Mitt mål är att bli forskare inom farmakometri. Efter det skulle jag vilja öppna ett träningscentrum i Sudan. Jag hoppas att jag kan ta med mig min erfarenhet av utbildningen vid Uppsala universitet till mitt hemland Sudan. Jag vill också delta i att utveckla kandidatutbildningen inom farmakometri och introducera farmakometri som en grundkurs – jag tror att farmakometri är den nya vägen inom läkemedelsutveckling.

Vilken har varit din bästa upplevelse hittills?
Några kurser har extra spännande moduler, och den bästa hittills har varit studiedesign och dataanalys i kursen Klinisk farmakokinetik och farmakodynamik. Även om kursen hade många delar och många deadlines så tyckte vi om den, särskilt när vi hade sista uppgiften (simulering) där vi hade en presentation för en styrelse för att få godkänt på vår undersökande medicinska produkt.

Två snabba frågor:
Favoritplats i din studentstad?
Linnéträdgården och Uppsala centrum.

Var finns den bästa studieplatsen?
Mitt hem, kära hem.

Våren 2022.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin