Bioinformatik i skolan för ämneslärare
Kurs, Avancerad nivå, 1BL810
Våren 2025 Våren 2025, Flexibel, 25 %, Distans, Svenska
- Studieort
- Flexibel
- Studietakt
- 25 %
- Undervisningsform
- Distans
- Antal obligatoriska träffar på campus
- 0
- Antal frivilliga träffar på campus
- 0
- Undervisningstid
- Blandad
- Studieperiod
- 20 januari 2025–23 mars 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Lärarexamen med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9 och/eller gymnasieskolan. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)
- Urval
-
Högskolepoäng inom teknik/naturvetenskap (max 240 hp)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 7 250 kr
- Studieavgift, totalt: 7 250 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 oktober 2024
- Anmälningskod
- UU-67011
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 20 december 2024–19 januari 2025
- Institutionens information om registrering
Om kursen
Kursen vänder sig till dig som är ämneslärare och som vill utveckla din undervisning och dina kunskaper och färdigheter i bioinformatik. I denna kurs lär vi oss om databaser och verktyg som används inom bioinformatik för att svara på spännande frågor om allt från släktskap, genetiska sjukdomar till smittspårning. I samband med föreläsningar ingår datorövningar och ämnesdidaktiska diskussioner som lyfter kopplingen mellan bioinformatik och undervisning i skolan, inklusive etiska frågor.
Under kursen kommer du att arbeta med att utveckla datorövningar för skolan som sedan delas, sammanställs och didaktiskt analyseras tillsammans med kursdeltagarna.
Distanskursens upplägg: Undervisning ges i form av föreläsningar och seminarier på distans online på tisdagskvällar (kl. 18-20). Kommunikation under kursen sker via kursens sida på lärplattformen Studium. Tillgång till dator med stabil internetuppkoppling och webbkamera krävs. Mellan träffarna genomförs datorövningar med återkoppling via Studium. Som kurslitteratur ingår ett antal didaktiska artiklar och kortare texter om bioinformatik. Kursen avslutas med en muntlig och skriftlig redovisning av en uppgift som i korthet handlar om att göra en lektionsplanering där en bioinformatikövning integreras i undervisningen för valfri elevgrupp, och där didaktiska val motiveras utifrån teori.
Litteraturlista
Litteraturlista saknas.