Estetik C
Kurs, Grundnivå, 5ES019
Hösten 2023 Hösten 2023, Uppsala, 100 %, Campus, Engelska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 28 augusti 2023–14 januari 2024
- Undervisningsspråk
- Engelska
- Behörighet
-
52,5 hp från Estetik A och Estetik B, inklusive delkursen B-uppsats i estetik
- Urval
-
Platsgaranti
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Anmälningsavgift: 900 kr
- Studieavgift, första inbetalningen: 45 000 kr
- Studieavgift, totalt: 45 000 kr
- Sista anmälningsdag
- 17 april 2023
- Anmälningskod
- UU-50519
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 27 juli 2023–21 augusti 2023
- Information om registrering.
Om kursen
Estetik C består av två delkurser (7,5 hp vardera) och ett längre uppsatsarbete (15 hp).
Målet för den första delkursen, Konstens ursprung: natur eller kultur?, är att undersöka i vilken grad konsten ska ses som en sociokulturell produkt och i vilken grad den skall ses som ett instinktivt uttryck för vår mänskliga natur. Vi angriper de centrala frågeställningarna tvärvetenskapligt, det vill säga inte bara från ett filosofiskt perspektiv utan även med hjälp av antropologin, evolutionsläran, psykologin och neurologin.
Den andra delkursen kan variera från år till år, och undervisas ofta med hjälp av internationellt etablerade forskare som vistas vid filosofiska institutionen som gästforskare. Kommande valbara kurser.
På delkurserna arbetar vi intensivt med att läsa, förstå och använda teorier, och med att analysera och tolka texter från olika historiska perioder.
I uppsatsarbetet gör du en självständig problemdiskussion och en kritisk och hållbar analys av olika källor. Studierna ger dig fördjupade kunskaper i historisk och nutida teori, erfarenheter av eget projektarbete och god insikt i hur kunskap skapas. Under kursens gång skaffar du dig färdigheter och kunskaper som är användbara i de flesta yrken inom kultur- och samhällssektorn: du bearbetar källmaterial, orienterar dig i arkiv samt skaffar dig överblick över, sammanfattar och problematiserar forskning. Du identifierar, värderar och diskuterar vetenskapliga arbeten och tränar på att ge och ta till dig konstruktiv kritik.
Observera att om du kom från Praktisk filosofi A eller Teoretisk filosofi A till Estetik B och avser att ta en kandidatexamen med estetik som huvudområde behöver du sammanlagt ha 90 hp i estetik. Om du endast läser Estetik B (30 hp) och Estetik C (30 hp) i huvudområdet estetik behöver du alltså komplettera med ytterligare 30 hp i estetik för att kunna använda estetik som huvudområde i en kandidatexamen. Läs mer om examenskrav.