Masterprogram i paleobiologi – PANGEA

120 hp

Är du intresserad av hur livet på jorden såg ut för miljarder år sedan? Vill du förstå hur livet har påverkats av jordens kemiska och fysikaliska förändringar? Och hur har klimatet och miljön förändrats över tid? Masterprogram i paleobiologi – PANGEA är ett Erasmus Mundus-program som är ett samarbete mellan universiteten i Uppsala, Lille i Frankrike, Aten i Grekland och Minho i Portugal.

Hösten 2023 Hösten 2023, Lille och Uppsala, 100 %, Campus, Engelska

Hösten 2024 Hösten 2024, Lille och Uppsala, 100 %, Campus, Engelska

PANGEA-programmet är ett internationellt masterprogram initierat och koordinerat av universitetet i Lille (Frankrike). Partneruniversitet är Uppsala universitet (Sverige), Universidade do Minho (Portugal) och universitetet i Aten (Grekland) som alla bidrar med sin särskilda kompetens vilket garanterar en utmärkt kvalitet på utbildningen.

Syftet med programmet är att förse studenter med en högprofilerad utbildning inom ett av de tre områdena: paleobiologi, bevarandegeologi eller tillämpad paleontologi. Uppsala universitet bidrar till programmet med sin expertis inom paleobiologi.

Under utbildningen kommer du att

  • förstå hur livet har utvecklats under miljontals år och hur livet har anpassat sig till ständiga förändringar i miljö och klimat
  • kombinera traditionella studier av fossil med moderna biologiska metoder
  • studera evolution och utveckling hos allt från mikroorganismer till ryggradsdjur.

Läs om programmet på deras internationella webbsida

Examen

Programmet leder till en naturvetenskaplig masterexamen (Master of Science, 120 credits) med geovetenskap som huvudområde samt en motsvarande examen från något av de andra lärosäten som deltar i samarbetet.

Du börjar programmet med en inledande termin vid universitetet i Lille, i syfte att stärka din allmänna bakgrund. Efter första terminen vid universitetet i Lille flyttar du till partneruniversitetet som undervisar i den specialiserade inriktning du har valt. Du har möjlighet att specialisera dig inom en av tre professionella inriktningar: paleobiologi, tillämpad paleontologi eller bevarandegeologi (vetenskaplig kommunikation, nätverkande, förvaltning).

Läser du paleobiologispåret kommer du att studera din andra och tredje termin på Uppsala universitet, och kan sedan välja på vilket av partneruniversiteten du vill läsa din sista termin och göra ditt examensarbete.

Kurser inom programmet

Se studieplanen för en överblick över kurser inom programmet.

Se upplägget på programmet på programmets internationella webbsida

Lärarna på masterprogrammet i paleobiologi är experter inom sina respektive områden och ger dig den senaste forskningen i en öppen och kreativ miljö. Studenter förväntas delta och bidra aktivt i undervisningen samt ta stort ansvar för sitt eget lärande.

Programkurserna undervisas på engelska vid alla partnerinstitutioner.

Vi förväntar oss att studenter efter programmet kommer bidra med expertkunskap hos både myndigheter och organisationer. Programmets paleobiologiinriktning ger goda chanser till en forskarutbildning med efterföljande forskarkarriärer.

Läs om karriärmöjligheter på programmets internationella webbsida.

Karriärstöd

Under hela din studietid erbjuder UU Karriär stöd och vägledning. Du har möjlighet att delta i en mängd aktiviteter som förbereder dig för arbetslivet.

Kontakt

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin