Sweden-Korea Education, Research, and Innovation Collaboration (SKERIC)
Sweden-Korea Education, Research, and Innovation Collaboration (SKERIC) är ett treårigt samarbetsprojekt som sträcker sig från 2024 till 2026. Det involverar åtta* ledande universitet från Sverige och Sydkorea och är inriktat på forskning och innovation.
Projektets syftar att utrusta några av de mest lovande unga forskarna, framtida akademiska ledare och innovatörerna med de verktyg och färdigheter som krävs för att excellerar inom sina områden. Dessa individer förväntas aktivt bidra till att hantera aktuella samhällsutmaningar och främja demokrati och akademisk frihet.
Det är främst ett forsknings- och innovationsfrämjande samarbete som också syftar till att förbereda för Sydkoreas inträde i Horizon Europe.
Projektet vänder sig till följande målgrupper:
- för unga/juniora forskare
- för framtida akademiska ledare
- för representanter från forskningsbaserade företag
*Svenska universitet: Uppsala universitet, Göteborgs universitet, Kungliga Tekniska högskolan, Lund universitet (koordinator) och Umeå universitet. Koreanska universitet: Korea University, Pohang University of Science och Technology och Seoul National University.
Möjligheter för medarbetare
Sweden-Korea Education, Research, and Innovation Collaboration (SKERIC) har en aktivitet som löper under hela projektperioden och fokuserar på juniora forskare.
Inbjudan att delta i Future Laureates Societal Challenges Programme
SKERIC bjuder in doktorander och juniora forskare som har erhållit sin doktorsexamen 2020 eller senare, att ansöka. Programmet ger dig möjligheten att vara en del av en dynamisk tvärvetenskaplig grupp av juniora forskare, som arbetar tillsammans och träffas regelbundet under två och ett halvt år (från tidig höst 2024 till sen höst 2026) för att diskutera och ta itu med komplexa samhällsutmaningar.
Ansök om att delta i en av följande fem tvärvetenskapliga tematiska grupper:
- Klimatförändringar och grön omställning
- Precision i hälsa
- Innovativa energilösningar
- Ett dynamiskt, säkert och hållbart samhälle
- Artificiell intelligens
Gå med i programmet för att:
- Fördjupa din förståelse för globala utmaningar och de komplexa frågor som vår värld står inför idag. Utforska olika tvärvetenskapliga tillvägagångssätt för att adressera dessa.
- Ansök om mobilitetsfinansiering för att tillbringa mellan 5-10 månader vid ett av partneruniversiteten i Sverige eller Korea.
- Ansök om startfinansiering för att utveckla nya forskningsprojekt eller innovationer tillsammans med dina medforskare.
Programmet är utformat för att vidga dina perspektiv, därigenom förbättra ditt CV, underlätta utvidgningen av dina forskningsnätverk, ge mervärde till din forskningskompetens och vägleda dig i att förbättra dina färdigheter i en internationell samarbetsmiljö.
Sista ansökningsdag: 23 april 2024
Länk till fullständig utlysningstext på projektets webbplats
Ansökningsformulär för personal vid Uppsala universitet
Varje SKERIC-partner kan nominera totalt 12 kandidater till SKERIC Future Laureates Societal Challenges Programme. Granskning och slutligt urval av deltagare kommer att beslutas av SKERICs styrkommitté. SKERIC syftar till att skapa dynamiska och mångsidiga tvärvetenskapliga grupper med blandade akademiska bakgrunder och kommer att sträva efter en balanserad deltagande när det gäller kön, land och universitetstillhörighet. Meddelande om urvalsresultaten kommer att skickas till alla sökande i början av juni 2024.
Möjligheter för finansiering
Nedan följer en presentation av finansieringsmöjligheter från olika aktörer som kan vara lämpliga för samarbetsprojekt och mobilitet mellan Sverige och Korea.
Project grant for research collaboration between Sweden and Korea
Projektanslag för forskningssamarbete mellan Sverige och Korea (Vetenskapsrådet och National Research Foundation of Korea) Syftet med anslaget är att finansiera svenska forskare som samarbetar med koreanska forskare inom området avancerad bioteknik, med fokus på användning av stora datamängder som täcker bioinformatik och strukturell biologi, syntetisk biologi och bioinformatik samt bioinformatik och digital hälsodataanalys.
Anslagen finansieras av Vetenskapsrådet och National Research Foundation of Korea, enligt principen om ömsesidighet och likvärdighet.
Ansökningsperiod: 8 maj – 19 juni 2024
Korea-Sweden Cooperation Program (STINT)
Stöd för S&T forskarutbyten mellan koreanska och svenska forskargrupper (professorer, postdoktorer, doktorander) för att stimulera samarbete inom S&T och skapa en grund för framtida samarbete. Universitet, högskolor och forskningsinstitut kan beviljas finansiering med upp till 100 procent av deras berättigade kostnader.
Finansiering på KRW 30 miljoner (SEK 237K*) årligen i 3 år.
International Cooperation: National Research Foundation of Korea
Brain Pool Fellowship Program
Finansierat av MSIT (Ministry of Science and ICT) och NRF, värdforskare i Sydkorea som vill bjuda in framstående forskare att delta i Brain Pool (BP)-programmet.
Programmet är utformat för att bjuda in utländska framstående forskare till inhemska forskningsinstitutioner i Korea, som krävs av den inhemska industrin, akademin och forskningsplatser, för att förbättra forskningskompetensen genom gemensam forskning inom FoU-områden i Korea, där han eller hon producerar hög nivå av FoU-prestanda och bidrar till internationaliseringen av den inhemska forskningsmiljön.
Ansökningsperiod: 11 mars 2024 – 31 maj 2024.
Open bilateral Research and Innovation Action (RIA) call between EU and Korea within the Chips Joint Undertaking
Ämnet är “Joint call with Korea on Heterogeneous integration and neuromorphic computing technologies for future semiconductor components and systems”.
Ansökningsdeadline är 14 maj 2024.
Funding opportunities by EUREKA (Point of contact in Sweden is Vinnova)
Utlysning för förslag om tillämpade kvantteknologier, ansökningsdeadline 9 maj 2024.
Mer information
Läs mer om plattformen på SKERIC:s hemsida.