Universitetet

Om Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet – en mötesplats för kunskap, kultur och kritisk dialog. Uppgiften är att vinna och förmedla kunskap till mänsklighetens gagn och för en bättre värld.

Mål och strategier

Dörren står öppen…

Museum, konst, historiska kulturmiljöer, musik, trädgårdar… Uppsala universitet har unika kulturarvssamlingar och ett rikt kulturutbud. Dörren står öppen och allt finns tillgängligt för studenter, anställda, alumner, uppsalabor och besökare. Läs mer om kultur och kulturarv vid Uppsala universitet.

I Uppsala kan du höra forskare, författare, politiker, Nobelpristagare och många andra föreläsa. Många föreläsningar är öppna för allmänheten och kan ge ny kunskap, nya impulser och nya infallsvinklar för den som är nyfiken. Läs i kalendariet om vad som är på gång

Uppsala: En stor stad med småstadskänsla

Uppsala stad

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och en av landets äldsta. Ända sedan vikingatiden har staden varit ett viktigt kulturellt centrum. Uppsala är en snabbväxande stad och blir mer och mer integrerad med Stockholmsregionen. Samtidigt har Uppsala lyckats behålla många av sina småstadsegenskaper. Här finns ett enormt utbud, men nästan allt ligger nära – ofta inom bekvämt cykelavstånd. Den kompakta stadskärnan med domkyrkan, Fyrisån och ett antal små torg, parker, kaféer, restauranger och historiska byggnader ger staden sin karaktär.

Webbkamera - Uppsala just nu

Vädret i Uppsala just nu