Kostvetenskap C: Vetenskapliga metoder

7,5 hp

Kurs, Grundnivå, 2HK054

Fäll ut informationen nedan för att läsa mer om anmälan och behörighet.

Studieort
Uppsala
Studietakt
100 %
Undervisningsform
Campus
Undervisningstid
Dag
Studieperiod
19 februari 2026–23 mars 2026
Undervisningsspråk
Svenska
Behörighet

Kostvetenskap A: Nutrition, 30 hp, Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap och matlagningsteknik, 30 hp, eller Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap, 15 hp och Dietetikens grunder, 15 hp.

Urval

Högskolepoäng (max 165 hp)

Avgifter

Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.

Sista anmälningsdag
15 oktober 2025
Anmälningskod
UU-75026

För dig som är antagen eller reserv

Institutionens information om registrering

Om kursen

Kursen ger dig grundläggande kunskap om de kvalitativa och kvantitativa metoder som vanligen används inom kostvetenskapens område. Under kursen ges en orientering om olika vetenskapliga synsätt, begrepp och perspektiv, vidare en förståelse för hur olika metoder kan användas för att erhålla kunskap. Kursen behandlar kvalitativ och kvantitativ design av studier, datainsamlingsmetoder och analyser, där övningar i statistik ingår.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

Uppsala universitet på facebook
Uppsala universitet på Instagram
Uppsala universitet på Youtube
Uppsala universitet på Linkedin