Dietistprogrammet
180 hp
Studieplan, SDI1Y
- Kod
- SDI1Y
- Fastställd av
- Institutionsstyrelsen, 31 januari 2024
- Diarienummer
- SAMFAK 2023/74 Doss: 3.2.1
Från och med VT 2025 reviderar institutionen betygsskalorna från U-V till U-G, vilket kommer att medföra att kursplanerna terminsvis kommer att få en ny kurskod. De gamla kursplanerna för Kostvetenskap B (2HK060 och 2HK061) kommer att ligga kvar tills de nya (2HK096 och 2HK097) är beslutade.
Termin 1
- Kostvetenskap A: Nutrition, 30 hp (2HK094)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G1N
Termin 2
Period 1
- Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap, 15 av 15 hp (2HK060)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G1F
Period 3
- Kostvetenskap B: Dietetikens grunder, 15 av 15 hp (2HK061)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G1F
Termin 3
Period 1
- Nutrition och folkhälsa, 15 av 15 hp (2HK081)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G2F
Period 3
Termin 4
Period 1
- Psykologi för dietister A I, 15 av 15 hp (2PS305)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Psykologi G1N
Period 3
- Dietetik och klinisk nutrition I: Pediatrik och geriatrik, 15 av 15 hp (2HK067)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G2F
Termin 5
Period 1
- Kostvetenskap C: Sociologiska perspektiv på mat, 7,5 av 7,5 hp (2HK083)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G2F
Period 2
- Kostvetenskap C: Vetenskapliga metoder, 7,5 av 7,5 hp (2HK054)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G2F
Period 3
- Dietetik och klinisk nutrition II: Diabetes mellitus och njursjukdom, 7,5 av 7,5 hp (2HK027)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G2F
Period 4
- Dietetik och klinisk nutrition III: Svåra sjukdomstillstånd, 7,5 av 7,5 hp (2HK065)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G2F
Termin 6
Period 1
- Verksamhetsförlagd utbildning i dietetik, 15 av 15 hp (2HK025)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G2F
Period 3
- Kostvetenskap C: Examensarbete, 15 av 15 hp (2HK084)Obligatorisk Huvudområde(n) med fördjupning: Kostvetenskap G2E
* Obligatorisk
Utbildningsplan
- Utbildningsplan giltig från och med vårterminen 2024
- Utbildningsplan giltig från och med vårterminen 2023
- Utbildningsplan giltig från och med vårterminen 2021
- Utbildningsplan giltig från och med vårterminen 2014, version 2
- Utbildningsplan giltig från och med vårterminen 2014, version 1
- Utbildningsplan giltig från och med höstterminen 2013
- Utbildningsplan giltig från och med vårterminen 2011