Institutionen för kulturantropologi och etnologi

Hej Student! Välkommen till oss och dina studier hösten 2024.

Vår undervisning

Vi undervisar på campus Engelska parken i Uppsala och med våra distanskurser under hösten. För distanskurser i etnologi sker undervisningen genom lärplattformen Studium och videokonferenstjänsten Zoom. Även för våra campuskurser används Studium och ibland Zoom.

Det är viktigt att du håller dig uppdaterad om dina studier – det kan bli förändringar var, när och hur undervisningen kommer att genomföras.

Reservplatser hos oss

Vi kontaktar reserver i turordning. Har du blivit placerad som reserv och kan erbjudas en plats kommer du att bli kontaktad av institutionen i ett mejl till den e-postadress som finns registrerad på antagning.se. Ibland kan mejlet hamna i din skräppost - så glöm inte titta där!

Registreringsperioder

Det räcker inte med att vara antagen till en kurs eller ett program för att börja studera. Du behöver också registrera dig på kursen eller programmets introduktionskurs.

  • För kurser som börjar i september är registreringen öppen 26 juli t.o.m. 25 augusti.
  • För kurser som börjar i oktober är registreringen öppen 9 september t.o.m. 29 september.
  • För kurser som börjar i november är registreringen öppen 14 oktober t.o.m. 3 november.
  • För kurser som börjar i december är registreringen öppen 11 november t.o.m. 1 december.

Studieperioder

2024-09-02 tom 2025-01-19

Period 1: vecka (v) 36 tom v45; 2024-09-02 tom 2024-10-11
Modul 1: v36 tom v40; 2024-09-02 tom 2024-10-06
Modul 2: v41 tom v45; 2024-10-07 tom 2024-11-10

Period 2: v46 tom v3; 2024-11-11 tom 2025-01-19
Modul 3: v46 tom v50 (onsdag); 2024-11-11 tom 2024-12-11
Modul 4: v50 (torsdag) tom v3; 2024-12-12 tom 2025-01-19

Lärplattformen Studium

All kursinformation - schema, lärarkontakter, läsinstruktioner, litteraturlistor, uppgifter med mera - hittar du i lärplattformen Studium när du är registrerad på en kurs.

Precis som med kursregistreringen behöver du först ha aktiverat ditt studentkonto för att kunna logga in i Studium. Observera att det kan ta en dag eller så efter det att du har registrerat dig innan du kan logga in.

Du kan läsa våra kursers översikter utan att vara inloggad/registrerad så snart kurserna publiceras. Detta sker löpande under terminen:

Har du ångrat dig eller fått förhinder?

Om du inte tänker läsa din kurs du är registrerad på behöver du göra ett avbrott*. Det gör du i Ladok för studenter. Detta för att våra lärare ska veta om du tänker gå utbildningen eller inte; och så att en annan student kan få besked om en eventuell reservplats.

Om du gör avbrott innan det gått tre veckor sedan kursen startade blir det ett tidigt avbrott. Du kan då söka kursen igen på antagning.se om du vill längre fram.

Om du gör avbrott senare än tre veckor efter kursstart kommer du inte kunna söka kursen på nytt en senare termin. Vill du återuppta studierna vid ett senare tillfälle kan du kontakta institutionen direkt och bli omregistrerad i mån av plats.

*Viktigt! Väntar du på att få ett betyg på en delmodul i en kurs behöver betyget vara registrerat i Ladok innan du gör avbrottet.

Mer om avbrott.

Vill du avbryta studierna på ditt utbildningsprogram ska du anmäla studieavbrott på program till institutionen. Om du önskar avsluta någon kurs/delkurs innan ditt avbrott måste du göra det (få betyg) innan du anmäler studieavbrott. Den som gjort studieavbrott och vill börja läsa samma program igen måste söka programmet på nytt via www.antagning.se.

Du hämtar e-blanketten Anmälan om studieavbrott på program och följer instruktionerna.

Det går att registrera ett datum med aktuellt anmälningsdatum eller bakåt i tiden om du behöver det. Avbrottsdatum måste också vara senare än examinationsdatum för godkänt resultat på kurs/modul.

Mer om avbrott.

Studieuppehåll

Vill du göra ett tillfälligt uppehåll i studierna hämtar du e-blanketten Ansökan om studieuppehåll och följer instruktionerna. Studierektor beviljar eller avslår.

Återgång till studierna

Innan beviljat studieuppehållet upphör behöver du ansöka om att komma tillbaka till studierna. Du hämtar e-blanketten Anmälan om återgång till studierna och följer instruktionerna. Studierektor beviljar eller avslår.

Mer om studieuppehåll.

Tillgodoräkna studier

Vill du tillgodoräkna avklarade högskolepoäng som en del av en kurs hämtar du e-blanketten Ansökan om tillgodoräknande och följer instruktionerna. Studierektor beviljar eller avslår.

Mer om tillgodoräknande.

Om du ska tillgodoräkna dig hel kurs vänder du dig direkt till examensenheten. Du hittar information om hur du ansöker om tillgodoräknande på sidan Tillgodoräknande på studentingången.

Stipendier för masterstudenter

Stipendium för konferensdeltagande och fältarbete vid Historisk-filosofiska fakulteten

Läs mer om hur du ansöker

Kontakt

Kursadministration och lättare studievägledning
(t.ex. frågor om antagning, villkor eller reservplats)

Angelika Holm
kursadm@antro.uu.se
018-471 22 13

Drop in-tid:
Måndagar kl. 13–14
Onsdagar kl. 15–16
Rum Eng/3–2035

Studierektor för grundnivå
Susann Baez Ullberg
Mötestid efter överenskommelse.
Rum Eng/3–2037

Studierektor för avancerad nivå och för forskarutbildning
Charlotta Widmark

Mötestid efter överenskommelse.

Du kan också besöka mig på mitt rum Eng/3–2027, campus Engelska parken i Uppsala, efter de månatliga masterseminarierna.

Programansvarig för kandidatprogam i kultur, samhälle och etnografi
Jakob Löfgren

Mötestid efter överenskommelse.
Rum Eng/2-2039

Prefekt
Mats Utas

Mötestid efter överenskommelse.
Rum Eng/3–2031

Arbetsgrupper vid vår institution

Arbetsmiljö

Lika villkor

Utbildningsråd

Institutionsstyrelse


Institutionens hemsida

Besök gärna institutionens hemsida. I kalendariet hittar du till våra intressanta forskningsseminarier. Du kan också läsa om alla våra utbildningar på grund-, avancerad och forskarnivå.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin