Bli naturvetare

Fascineras du av naturen och vill förstå hur den fungerar? Vill du ständigt veta mer? Trivs du i expertrollen? Det behövs fler naturvetare för att möta samhället olika utmaningar och ta vara på möjligheter.

Se våra utbildningar

Kandidat- eller masterprogram?

Studenter som labbar

Vad är ett kandidatprogram och vad är skillnaden mellan det och ett masterprogram? Behövs båda delarna för att få jobb efter avslutad utbildning eller bara om jag vill forska vidare? Här kan du jämföra de olika programmen.

Uppsala universitet på Gotland

Uppsala universitets nyaste campus, Campus Gotland, ligger i hjärtat av Visby, ett stenkast från havet. Ett litet campus inom ett stort universitet på en mycket speciell plats. Läs mer om Campus Gotland i Visby.

Det naturvetenskapliga programmet som ges på Gotland är: kandidatprogrammet i energiomställning – hållbarhet och ledarskap. Även ett antal master- och magisterprogram inom naturvetenskap ges på Campus Gotland.

Se alla program som ges på Campus Gotland.

6 personer framför Visby ringmur

Bli ingenjör eller naturvetare

Studievägledning

Kvinna och man som sitter vid ett bord och pratar med varandra

Har du frågor om våra utbildningar eller ditt studieval? Kontakta våra studievägledare. De kan allt om programmen och möjliga karriärvägar. Använd dem som ”bollplank” eller diskussionspartner om du vill diskutera funderingar kring ditt studieval.

Bli den naturvetare framtiden behöver

Examinander på examensceremoni

Naturvetenskaplig kompetens behövs överallt i samhället och är efterfrågad på stora delar av arbetsmarknaden. Som naturvetare har du oändliga karriärmöjligheter och det är inte sällan på de lite mer oväntade platserna som naturvetare kan göra störst nytta.

Läs mer om varför naturvetare behövs och vad som väntar efter utbildningen

Följ oss på Instagram @upptech_science

Senast uppdaterad: 2023-02-13